Maak buiten spelen weer leuk

Maak buiten spelen weer leuk

Je hoort en ziet het misschien steeds vaker. Kinderen zitten meer binnen, en als het even mag ook nog eens achter een spelcomputer. Om dat te voorkomen is er maar één oplossing: Maak buiten spelen weer leuk!

Buiten is gezond en bovendien bewegen kinderen tijdens het buiten spelen ook nog eens veel meer en dat is net zo gezond als de frisse buitenlucht. Door het buiten spelen stimuleren de kinderen hun fantasie. Buiten spelen doe je ook vaak met anderen en is daardoor ook goed voor de sociale vaardigheden. Kortom, alleen maar voordelen om je kleinkinderen weer naar buiten te krijgen.
Maar hoe maak je buiten spelen weer leuk, zodat kinderen er blij van worden? We geven je een aantal tips.

Speel buiten bingo

Buiten Bingo
Buiten Bingo

Is je kleinkind nog klein dan doet de buiten bingo het altijd goed. Maak zelf een leuke bingokaart. Pak een velletje A4 en verdeel dat (makkelijkste is dat op de computer te maken) in een aantal vakjes. Zet er afbeeldingen op die in jouw omgeving te zien zijn zoals bijvoorbeeld een paardenbloem, een afvalbak, een huisnummer etc. Ga samen met je kleinkind aan de wandel en laat je kleinkind zoeken naar de voorwerpen en laat bij het ontdekken daar een mooi kruis doorzetten. Als je kleinkind alle afbeeldingen gevonden heeft zijn jullie klaar en is het tijd voor een beloning voor je kleinkind! Is de voorbereiding te moeilijk voor je, download dan onze buiten bingo kaart

Naar de kinderboerderij

Helpen op de kinderboerderij
Helpen op de kinderboerderij

Dieren doen het altijd goed bij kleine kinderen. Het is nog veel leuker als de kleinkinderen ook de dieren mogen verzorgen. Kijk eens of er bij jou een kinderboerderij in de buurt is en waag er eens een telefoontje aan. Je zult zien dat de beheerders het vaak leuk vinden als je samen met je kleinkind komt helpen met het verzorgen van de dieren. En als dan alles diertjes goed verzorgd zijn, dan kan je nog even lekker met de konijnen knuffelen of misschien mag je kleinkind nog wel even een ritje op een ezel maken. Kan je niks vinden bij jou in de buurt? Ga dan eens een dagje uit naar Avonturenboerderij Molenwaard (reserve kleding mee nemen voor als je kind de modderbaan wil doen). Wij zijn er pas geleden geweest met onze kleinkinderen en het was ontzettend leuk! Je kinderen leren er alles over dieren verzorgen! Ben je lid van de ANWB dan krijg je hier 20% korting, dus kijk dat even na!

Maak een natuur foto collectie

Is je kleinkind een jaar of 5 dan is het heel leuk om in de natuur foto’s te gaan maken. Laat je kleinkind zoeken naar mooie of leuke dingen in het bos of in de weide. Geef je telefoon aan je kleinkind en laat het zelf zijn/haar eigen keuze maken uit allerlei mooie zaken in de natuur. Thuis gekomen gaan jullie bekijken wat er allemaal op de foto’s staat en van de 5 mooiste foto’s laat je een print maken bij Kruidvat. Koop een paar leuke lijstjes bij de action, lijst ze in en maak er een soort galerijtje van! Hoe trots zal je kleinkind zijn, en wat hangt er een leuke herinnering van een dagje uit met oma aan de muur!

Is het absoluut geen mooi weer en wil je samen toch iets leuks doen kijk dan eens op herfst knutselen met je kleinkind, of maak gebruik van ons pepernoten recept.

 

Geef een reactie