Top 9 leukste cadeaus voor oma

Zoek je een origineel cadeau voor oma? Voor haar verjaardag, een moederdagcadeau voor oma, of voor een aanstaande of kersverse oma? Ben je zwanger en wil je oma verblijden met een cadeau? Er is zelfs een speciale opa en oma dag op 4 juni.

Voor al deze momenten in oma’s leven heb ik 9 originele cadeaus op een rij gezet. Makkelijke cadeaus, bijzondere cadeaus, knutselcadeaus, belevingen met oma, goedkope cadeaus en duurdere geschenken.

1. Cadeau voor oma knutselen

Oma’s (en opa’s) spelen ongemerkt een belangrijke rol in het leven van hun kleinkinderen. Ze hebben een bron van wijsheid en dragen met hun liefde, normen en waarden bij aan de ontwikkeling van kleinkinderen. Met oma’s levenservaring weet ze dat er niets belangrijker is dan de liefde en aandacht die je aan haar geeft.

Een cadeau voor oma hoeft dan ook niet duur te zijn, want wat is er nu mooier dan een zelf geknutseld cadeau van een kleinkind krijgen?

Op Pinterest vind je veel voorbeelden van knutselwerkjes voor oma’s. Ik vond deze zelf geknutselde bos bloemen een leuke. Maak met je kind een wc-rol vaasje en plak deze op stevig papier. Plak vervolgens allemaal vrolijke bloemen op het papier en je hebt een vrolijke bos bloemen die nooit verwelkt!

Bron: www.ladylemonade.nl

Heb je meer tijd dan is een plakboek met herinneringen, knutselwerkjes en tekeningen van de kinderen, foto’s, gedichtjes en stickers een geweldig cadeau. Wedden dat er iedere keer een glimlach op oma’s gezicht verschijnt wanneer ze door dit boek bladert?

2. Een puzzel als cadeau voor oma

Puzzelen vindt bijna iedereen leuk en oma’s hebben doorgaans meer tijd, dus een puzzel is een fantastisch cadeau om te geven. Vooral in de wintermaanden is het een plezierig tijdverdrijf voor oma’s.

Kies een puzzel met afbeelding of thema die bij haar past. Houdt ze bijvoorbeeld van fietsen? Op de puzzel met het schilderij Turbo van Marius van Dokkum komt een fietsende oude dame met een noodgang vanaf het fietspad de voorrangsweg op racen. De afbeelding zorgt zeker weten voor een glimlach op oma’s gezicht.

Bron: www.mariusvandokkum.shop

Zoek je een gepersonaliseerd cadeau voor oma? Geef dan een fotopuzzel cadeau. Laat een vrolijke foto van je kind(eren) of jouw gezin op een puzzel drukken en geef deze in 1000 stukjes aan oma.

Tip voor vaders: moeders vinden het ook leuk om puzzels te krijgen 😉

3. Samen iets doen

Wil je echt uitpakken en een origineel cadeau voor oma geven, neem haar dan mee naar iets waar zij van houdt. Bijvoorbeeld naar een musical, museum of haar favoriete restaurant. Wil je iets met haar en je kind(eren) ondernemen? Voor kleinere kinderen is het Nijntje museum een aanrader. Maar denk ook aan een (klein) pretpark, de dierentuin of gezellig picknicken in het bos. Neem een tas vol lekkers mee en dit uitje gaan zelfs de kinderen onthouden!

4. Cadeaus voor aanstaande en kersverse oma’s

Oma worden is een bijzondere gebeurtenis in haar leven. Het voelt alsof ze opnieuw moeder wordt, maar dan zonder slapeloze nachten. In deze fase van haar leven, als je zelf zwanger bent, is het leuk om een cadeau met een mooie tekst te geven. Een liefdevolle spreuk op een kaars, shopper, oppas-tas of mok, je vindt het allemaal in de webshop vanenvooroma.nl. Voor aanstaande oma’s zijn er echo fotoframes, milestone kaarten en ‘oma & ik’ invulboekjes voor het bewaren van herinneringen. En wat dacht je van een ledikant lakentje met lieve tekst voor logeerpartijtjes bij oma?

Ledikantlaken Hotel Oma 100x150 - Van En voor Oma
Ledikantlaken Hotel Oma 100×150 – Van En voor Oma

5. Oma kleinkind cadeau

Wat doet ieder kleinkind als hij of zij mag logeren bij oma? Juist, tellen hoeveel nachtjes het nog duurt voordat het naar oma gaat. Vanenvooroma.nl verkoopt een aftelkalender (met uitbreidingsset) voor belangrijke gebeurtenissen als verjaardagen, Sinterklaas, uitjes, vakanties én logeerpartijtjes. Dus eigenlijk geen cadeau voor oma, maar een cadeau van oma voor haar kleinkind!

Aftelkalender voor peuters en kleuters
Aftelkalender voor peuters en kleuters met 4 schuiffiguren – Van En voor Oma

6. Digitaal fotolijstje voor oma

Een leuk en persoonlijk cadeau voor oma is een digitale fotolijst met een slideshow van alle mooie momenten. Sommige digitale fotolijsten spelen ook video’s af met geluid. Er zijn zelfs fotolijsten met WiFi en een app zodat je direct foto’s vanaf je telefoon of tablet kan sturen. Als je meerdere mensen toegang geeft kan zelfs de hele familie foto’s naar oma sturen. Zo heeft ze altijd nieuwe foto’s op haar digitale fotolijst!

7. Sieraad voor oma

De geboorte van een kleinkind is bijzonder. Een net zo’n bijzonder cadeau voor een kersverse oma is een gepersonaliseerd sieraad met de naam van haar kleinkind erin gegraveerd. Denk aan een familieketting voor oma en haar kleinkind(eren), armband met bedeltje, levensboom ketting of ander sieraad met persoonlijke gravure. Je kunt dit natuurlijk ook geven op haar verjaardag of voor moederdag.

8. Boek over oma en kleinkind

Er zijn legio grappige en praktische boeken te koop over oma’s en hun kleinkind(eren). Zoals het boek ‘365 dingen om te doen met je kleinkind’, waarin oma elke dag van het jaar een idee leest wat ze kan doen met haar kleinkind(eren). Een idee dat past bij het seizoen, van spelletjes tot knutselen, van samen koken tot erop uit in de natuur.

Of het boek ‘Het enige echte voorleesboek voor opa’s en oma’s’ van Marianne Busser en Ron Schröder. Een boek vol grappige voorleesverhalen waarin opa en oma een hoofdrol spelen.

9. Doe het lekker zelf, oma!

Tijdens mijn zoektocht naar originele cadeaus voor oma kwam ik deze Do It Yourself bouwpakketten voor volwassenen tegen. Gaat oma een uitdaging niet uit de weg? Geef haar dan een miniatuur koffiehuisje, winkeltje, kerstvilla of compleet ingerichte caravan. Op www.buildiy.nl vind je nog veel meer gave miniatuur bouwpakketten. Ze zijn gemaakt van milieuvriendelijk multiplex en kosten tussen € 40 en € 60.

Zelfbouwpakket ‘Koffiehuisje’

Hopelijk heb je inspiratie opgedaan voor een origineel moederdag cadeau voor oma, haar verjaardag, een cadeautje voor aanstaande oma, net oma geworden of ander belangrijk moment waarop je haar wilt verrassen. En onthoudt, iets wat oma zou zeggen: ‘geluk zit in de kleine dingen!’