Het Belang van Brillenkoorden en Brillenkettinkjes voor Je Leesbril: Tips en Informatie

Brillenketting Sunny Cords Crystal C Silver Pink

Het Belang van Brillenkoorden en Brillenkettinkjes voor Je Leesbril: Tips en Stijlvolle Informatie

Brillenkoorden en brillenkettinkjes zijn meer dan alleen praktische hulpmiddelen om je bril veilig te houden. Ze bieden een reeks voordelen die verder gaan dan puur functionaliteit. In dit blog zal ik je uitleggen waarom ik, als leesbril en ver-af brildrager, het superbelangrijk vind om mijn brillen met  een brillenkettinkje te dragen.

 

Nooit meer je bril kwijt

Het is een herkenbaar situatie: je zoekt overal naar je bril, die ergens in huis is achtergelaten of per ongeluk is verschoven. Met een brillenkettinkje hoef je je nooit meer zorgen te maken over het verlies van je bril. Het kettinkje zorgt ervoor dat je bril altijd binnen handbereik is, of je nu thuis bent, op je werk of onderweg. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je minder frustratie hebt van het voortdurende zoeken naar je bril.

 

Gemakkelijk aan- en afzetten

Het dragen van een brillenkoord of brillenkettinkje heeft het voordeel dat je je bril gemakkelijk kunt op- en afzetten. In plaats van je bril op je hoofd te moeten schuiven of in een tas te moeten opbergen, kun je deze simpelweg omhoog doen als je hem op wil zetten en omlaag leggen wanneer je de bril af wil zetten. Dit is echt heel handig als je je bril regelmatig gebruikt voor taken zoals lezen, computerwerk of het bekijken van kleine details.

 

Voorkomt beschadiging

Brillenkoorden- en kettinkjes dienen niet alleen als handig hulpmiddel om je bril bij de hand te houden, maar ze fungeren ook als bescherming. Wanneer je je bril los in je tas of zak bewaart, is de kans groot dat deze wordt beschadigd door krassen en stoten. Een brillenkoord voorkomt dergelijke schade door je bril veilig en op één plek te houden. Je loopt niet zo gauw met je borst ergens tegen aan toch.

 

Stijlvolle accessoires

Wat brillenkettinkjes echt onderscheidt, is dat ze verkrijgbaar zijn in een breed scala aan ontwerpen, materialen en kleuren, waardoor je kunt kiezen voor een kettinkje dat bij je persoonlijke stijl past. Of je nu houdt van klassiek in zilver of zwart, een moderne uitstraling of zelfs een speelse met heel veel kleuren, er is altijd een brillenkoord of brillenkettinkje dat jouw stijl aanvult.

 

Geschikt voor leesbrillen en zonnebrillen

Brillenkoorden en kettinkjes zijn niet exclusief voor leesbrillen; ze zijn ook ideaal voor zonnebrillen. Hierdoor kun je moeiteloos schakelen tussen je leesbril en zonnebril zonder het gedoe van het opbergen van de bril die je niet gebruikt. Een brillenkettinkje voor je zonnebril geeft echt een mooie toevoeging aan je zonnebril. Bovendien is een kettinkje aan je zonnebril ook nog eens ontzettend hip, en we willen immers een beetje bij de tijd blijven toch?

 

Mix en Match

Een ander voordeel van brillenkettinkjes is dat je ze kunt mixen en matchen met je outfit. Kies een koord of kettinkje dat past bij de kleur van je kleding of voeg een contrasterend accent toe voor een opvallende look. Het aanpassen van je brillenkettinkje aan je outfit is een mooie manier om je eigen stijl naar voren te laten komen. Ik draag zelf vaak wit en zwart en dan is iets met kleur vaak al heel mooi contrasterend en ziet er dan ook heel mooi uit.

 

Praktisch én Stijlvol

Kortom, brillenkoorden en brillenkettinkjes zijn veel meer dan alleen praktische accessoires. Ze bieden een aantal voordelen, van het nooit meer kwijtraken van je bril tot het toevoegen van je eigen stijl aan je dagelijkse outfit. Of je nu een gewone- leesbril of een zonnebril draagt, deze accessoires zijn onmisbaar voor brildragers die zowel een functionele oplossing zoeken als ook graag met de mode meegaan. Voel je ook, als oma, vrij om je persoonlijke stijl te uiten en je bril veilig te houden met een trendy brillenkoord naar keuze.

 

Hoe bevestig je het kettinkje of koord aan je (lees)bril

Hoe kan ik brillenkoorden brillenkettinkjes aan mijn bril vastmaken? Dit lijkt misschien een rare vraag, maar ik wil je dit kort toch even uitleggen, want het brillenkoordje of kettinkje kan losraken van je bril en dat is niet de bedoeling natuurlijk.

Gebruik van siliconen ringetjes

De meeste van onze brillenkettinkjes zijn uitgerust met siliconen lusjes met een stalen ring eromheen. Siliconen heeft verschillende voordelen, zoals duurzaamheid en elasticiteit, waardoor het met behulp van het stalen ringetje stevig om het brilpootje kan worden getrokken. Dit is natuurlijk de bedoeling, aangezien een brillenkettinkje uiteindelijk dient om je bril te beschermen.

Het bevestigen van dit type brillenkoorden/kettinkjes is vrij eenvoudig, maar er zijn enkele zaken waar je op moet letten om er zeker van te zijn dat het koord stevig vastzit.

Brillenkoord en/of brillenkettinkje bevestigen zodat deze niet loslaat.
Brillenkoord en/of brillenkettinkje bevestigen zodat deze niet loslaat.

Begin door het stalen ringetje iets terug te schuiven, steek het brillenpootje erdoor en schuif het stalen ringetje weer vast. Nu heb je aan de andere kant van het siliconen ringetje weer wat ruimte, steek het brillenpootje nogmaals door deze opening.
Het siliconen ringetje zit nu dubbel om het brillenpootje, controleer of alles goed vast zit. Wat we vaak verkeerd zien gaan, is dat het ringetje slechts enkel wordt gebruikt (zie de linker afbeelding “verkeerd”). Hoewel dit wel kan, zal het koord dan snel losraken en zul je ermee blijven knoeien.

Hoe ver moet je het brillenpootje in het ringetje schuiven? Dit is persoonlijk, maar meestal is ongeveer de helft van het brillenpootje het meest gangbaar. Maar uiteindelijk hangt het af van je persoonlijke voorkeur, en het maakt eigenlijk niet veel uit.

 

Ik hoop dat je voortaan aan elke bril een brillenkoord of brillenkettinkje bevestigt, zodat je jouw bril nooit meer hoeft te zoeken en er een mooi accessoire bij hebt!