fbpx

Recept Oma’s overheerlijke hachee

oma's overheerlijke hachee met rode kool en appeltjes

Recept Oma’s overheerlijke hachee

Hachee was één van de meest bekende recepten in de Nederlandse geschiedenis. Mijn moeder maakte het heel vroeger met pastinaken, wat erg lekker was.
Zelf maak ik de hachee nog precies zoals mijn moeder het deed maar dan met lekkere kruimige aardappels die ik bereid tot aardappelpuree. Naast de puree serveer ik er altijd verse rode kool met appeltjes bij. Ik kan er niet genoeg van krijgen, oma’s overheerlijk hachee.

Recept Oma’s overheerlijk hachee ingrediënten
voor 4 personen

5 uien
50 gr. boter
600 gr. hacheevlees
zout, peper
2 el. bloem
1 runderbouillonblokje
1/2 l. warm water
2 el. azijn
1 tl. suiker
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels

 

Recept Oma’s overheerlijke hachee bereidingswijze:

1. Pel de uien en snijd ze in grove stukken.
2. Smelt de boter in de pan en braad het vlees onder voortdurend roeren aan, na 2 min
3. Voeg de uien toe en breng het vlees en de uien op smaak met peper en zout. Bestuif met bloem en roer alles goed door elkaar
4. Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg ½ liter warm water toe, het vlees moet net onder staan
5. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe en breng alles langzaam aan de kook.
6. Zet de deksel schuin op de pan zodat er een stukje open blijft
7. Sudder de hachee op laag vuur in ongeveer 3 uur gaar
8. Proef de jus en breng de hachee nog eventueel op smaak met zout en peper

 Variatietip

Ja kan oma’s overheerlijke hachee ook eens met appels en stroop maken, dit is een beetje Limburgs.
Laat de azijn dan achterwege en voeg 2 eetlepels appelstroop toe. Stoof 2 geschilde in partjes gesneden zure appels het laatste kwartier met de hachee mee.

Oma’s overheerlijke hachee is uitstekend te combineren met de zachte romige aardappelpuree van oma

 

Een reactie op “Recept Oma’s overheerlijke hachee

  1. Pingback: Recept Zachte romige aardappelpuree - Van En Voor Oma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.