Leuke uitjes in de Kerstvakantie

Leukste uitjes met je kleinkinderen

Vakantie met kleinkinderen is op zoek gegaan naar leuke uitjes in de kerstvakantie voor Opa en Oma moet het leuk zijn, maar vooral voor de kleinkinderen! Of je nu gewoon iets leuks wil doen of even de ouders wil ontlasten, een dagje uit in de Kerstvakantie met je kleinkinderen doet het altijd goed. We hebben de 3 allerleukste uitjes voor je in beeld gebracht!

 

1. De leukste kinderfilm in de bioscoop

Mocht het nu een regenachtige dag zijn, en die kans is altijd groot in ons landje dan valt een bezoek aan de bioscoop perfect in het plaatje van leuke uitjes in de Kerstvakantie.De allerleukste  kinderfilm in de Kerstvakantie te bezoeken vinden wij “De Drekkies”.  De film duurt 85 minuten en is geschikt voor alle leeftijden.

Het verhaal
De Drekkies zoeken een nieuwe plek om te wonen. Ze komen terecht in Stinkstad, een prachtig en rustig plaatsje. Helaas heeft Stinkstad last van een vreselijk stinkende vuilnisbelt. Daar moet iets aan gedaan worden! Max, zoon van de burgemeester, is een geboren knutseltalent. Hij hoopt dat hij het stankprobleem kan oplossen met een machine die hij bouwt met Professor Schuimkop en diens nichtje Lotte. Als Max de Drekkies op de vuilnisbelt tegenkomt, begrijpt hij al snel wat deze wezentjes voor Stinkstad kunnen betekenen: ze eten vuilnis! En voor de Drekkies is de vuilnisbelt van Stinkstad het thuis dat ze al die tijd al zochten. Eind goed, al goed, zou je zeggen. Maar de vrouw van de burgemeester en de gewetenloze aannemer Hamer hebben andere plannen. Zij willen de vuilnisbelt vervangen door een luxe wellnesscentrum! Zal het de Drekkies met hulp van hun vriendjes Max en Lotta lukken hun nieuwe thuis van de ondergang te redden.. Zie hier de trailer, superleuk!

Meer info en prijzen

 

2. Leuke uitjes in de Kerstvakantie kunnen ook heel spannend zijn!

Leuke uitjes in de Kerstvakantie kunnen ook nog eens heel spannend zijn. Dat bewijst World of Dino’s wel. Is jouw kleinkinde een absolute dino fan dan mag dit leuke uitje in de Kerstvakantie zeker niet ontbreken!

World of Dino’s is de grootste Dino expo van Europa. Sta oog in oog met de levensechte dinosaurussen. Levensecht en op ware grootte te bewonderen in adembenemende decors. Dit uitje met Kerst is educatief maar vooral ook super spannend. Wat de favoriete dino van je kleinkind ook is, je vindt hem zeker hier! De kinderen kunnen een speurtocht doen en oude fossielen ontdekken, ze kunnen een filmpje kijken in de Dinoscoop of gewoon heerlijk spelen in de kidszone! Kortom een heerlijk uitje voor jong en oud!

De World of Dino’s vind je in Amsterdam en in Utrecht.

Meer info en prijzen 

3. De leukste uitjes in de Kerstvakantie blijven toch wel de dierentuinen.

Kinderen zien dierentuinen als een vriendelijk en gezellig uitstapje. Voor kinderen zijn dierentuinen fantastische plekken, waar ze dieren kunnen ontdekken en lekker in de buitenlucht kunnen spelen en genieten. Dierenpark Amersfoort is het uitje voor kinderen in de Kerstvakantie. Wat kan je verwachten tijdens de Kerstvakantie in dierenpark Amersfoort:

 • Een wonderlijke dierenwereld in winterse sferen: gegarandeerde betovering door duizenden lichtjes en sneeuw
 • Exclusieve rondleidingen! Leer alles over de winterse dieren en krijg mooie verhalen te horen over de projecten van het Wildlife Fund. Tijd: iedere dag om 12.00 uur en 14.00 uur (op kerstdagen en oud- en nieuwjaarsdag alleen om 14.00 uur). Startlocatie: kei bij Pretplein.
 • Haal de lekkerste (winterse) hapjes bij de eetkraampjes in het park
 • Geniet van sfeervolle livemuziek
 • In het Magisch WinterWoud ontdek je de Nederlandse natuur in de winter
 • Winter winterquiz: ga met je dierenpaspoort mee op reis en ontdek alles over winterse dieren en de Nederlandse natuur (verkrijgbaar bij de entree)
 • Een avontuurlijk Wintersprookje waarin de dieren en jij de hoofdrol spelen
 • Voldoende verwarmde zitgelegenheden
 • Speciale route om de dieren binnen te ontmoeten
 • Een rit in de fonkelende Lichtjestrein
 • Warme Wintervuren om je aan op te warmen

Meer info en prijzen

Terwijl ik dit schrijf komt er een berichtje binnen dat de Kerstvakantie een week eerder gaat beginnen in verband met ce nieuwe corona maatregelen. Dat wordt dus nog meer oppassen! Voor ons leuk, voor de ouders minder leuk. Maar ach, als je dan toch gaat oppassen neem dan vooral deze leuke oppastas mee!

 

Geef een reactie