Wafels met aardbeien zoals mijn moeder ze maakte

wafels met aardbeien

Als kind kon ik niet wachten tot het zomer was. Buiten in de tuin, in de speciale potten stonden de vele aardbeienplantjes, afgedekt met een netje zodat de vogels er niet bij konden want ze zouden alle aardbeien weg snoepen hoor.  En als het dan zondag was..dan gebeurde het..mijn moeder maakte zelf wafels in het hartvormige wafelijzer. Daar gingen dan de aardbeien op. Bovenop nog een flinke toef zelfgemaakte slagroom. Een hele week wachten werd beloond met mijn moeders eigengemaakte wafels met aardbeien.  Elke zondag in de zomer was het smullen geblazen!

Wafels met aardbeien voor de kleinkinderen

En nu ben ik zelf moeder en oma..en kan niet wachten tot het zomer is…en ik mijn eigen gemaakte wafels met aardbeien aan mijn kleinkinderen kan geven. Ik hoop dat zij ze later zelf ook gaan maken. Heb jij nog een wafelijzer liggen, dan moet je dit recept zeker een keer proberen.

Ingrediënten wafels:

1 pond zelfrijzend bakmeel
½ pond lichte bruine suiker
200 gram boter, licht gesmolten
2 eieren, losjes opgeklopt
300 ml water

Bereidingswijze wafels:

 1. Meng alle droge ingrediënten
 2. Voeg de gesmolten boter, de
  opgeklopte eieren en de helft van het water toe
 3. Roer dit tot een glad beslag
 4. Vervolgens voeg al roerend de rest van het water
  toe
 5. Bak de wafels in een goed ingevet
  wafelijzer goudbruin
 6. Zorg dat het wafelijzer goed ingevet
  blijft.
 7. Serveer de wafels warm met verse aardbeien
  en slagroom. Steek voor de garnering een blaadje munt in de slagroom.

Geniet ervan. Heb je zelf nog lekkere recepten van vroeger en wil je graag dat ze een plekje krijgen op onze website dan mag je het recept natuurlijk altijd naar ons mailen. Stuur jouw recept op naar: info@vanenvooroma.nl  Wij plaatsen het recept op de site met jouw naam erbij. Nog leuker is het als we een recept krijgen met ook een leuke foto van het gerecht erbij zodat we ook jouw foto in de blog op kunnen nemen.

 

Met lieve groeten,

Van En Voor Oma

 

Geef een reactie