Waarom tellen kinderen af in nachtjes slapen?

Waarom aftellen in nachtjes zo belangrijk is

We kennen het allemaal. Hoeveel nachtjes slapen nog Oma….

Waarom tellen kinderen af in nachtjes slapen? De magie van aftellen

Waarom tellen kinderen af in nachtjes slapen? Het aftellen van dagen, uren, minuten en zelfs seconden tot een belangrijke gebeurtenis is iets dat veel mensen bekend voorkomt. Maar waarom doen kinderen dit vooral in nachtjes slapen? Er zit een speciale magie in het aftellen tot iets wat zeer gewenst is, en dat is vooral het geval voor kinderen. In deze blog zullen we onderzoeken waarom kinderen aftellen in nachtjes slapen en wat de voordelen hiervan zijn voor zowel kinderen als ouders.

 

Waarom tellen kinderen af in nachtjes slapen? Het gevoel van anticipatie

Wanneer kinderen iets leuks in het vooruitzicht hebben, kan het aftellen van de dagen en nachtjes slapen helpen om de anticipatie op te bouwen. Het gevoel van opwinding dat ontstaat bij het aftellen van de nachtjes kan hen helpen om te gaan met de tijd die nog moet verstrijken voordat de gewenste gebeurtenis plaatsvindt.

 

Tijd en begrip

Het aftellen in nachtjes slapen kan ook een manier zijn voor kinderen om tijd en begrip beter te leren begrijpen. Het concept van tijd is voor jonge kinderen vaak abstract en moeilijk te bevatten. Door af te tellen in nachtjes slapen, kunnen ze het idee van tijd visualiseren en leren begrijpen dat er een eindpunt is.

 

Ouders kunnen het aftellen gebruiken als leermoment

Voor ouders kan het aftellen van de nachtjes slapen ook een nuttig leermoment zijn. Het kan een kans zijn om kinderen te leren over tijd, anticipatie en het opbouwen van opwinding voor iets dat in de toekomst zal plaatsvinden. Bovendien kan het een manier zijn om kinderen te leren om geduldig te zijn en te wachten op iets wat ze graag willen.

 

Aftellen kan helpen bij het creëren van een routine

Tot slot kan het aftellen van de nachtjes slapen ook helpen bij het creëren van een routine. Door elke nacht af te tellen, kan een kind bijvoorbeeld leren om op tijd naar bed te gaan en een slaaproutine te ontwikkelen. Dit kan weer bijdragen aan een betere nachtrust en een betere gezondheid.

 

Je kan de aftelkalender met 4 schuiffiguurtjes hier bestellen!