Over ons: het ontstaan van de scheurkalender

Over ons: het ontstaan van de scheurkalender

Over ons: het ontstaan van de scheurkalender, het jaar 2015

2015: een jaar dat ik nooit zal vergeten… Mijn dochter vertelde me dat ze zwanger was. Ons eerste kleinkind kwam eraan. Overweldigend en heel vreemd. Ik ben een ondernemer met een eigen bedrijf, waar moet ik de tijd voor een kleinkind vandaan halen? Een Oma moet oppassen, hoe moet ik dat doen? Dat kan toch helemaal niet… Maar ja, het was toch wel een feit. Ik werd Oma en moest daar iets mee.

De maanden vlogen voorbij en het leek voor mij wel of de tijd in een sneltrein beland was. Concentratie op mijn werk werd minder want het bleef maar door mijn hoofd heen gaan. “We worden Opa en Oma”, we moeten er net als vroeger voor de kinderen nu ook zijn voor een kleinkind”… maar ja, die kleinkinderen hebben we zelf niet voor gekozen”. En zo gaat het maar door je heen.

Over ons: het ontstaan van de scheurkalender, het jaar 2016

Ik zal het nooit vergeten, 16 maart 18:30 uur ging de telefoon. “Mama, volgens mij is het begonnen, ik ga nu naar het ziekenhuis”. En toen begon het wachten. 17 maart 06:00 uur ging de telefoon weer. “Mama kom je, je kleinzoon wil je zien”. We wisten niet hoe snel we naar het ziekenhuis moesten gaan.

En daar was die dan. Joshua, de knapste, mooiste, liefste… ik was verkocht. Ik was er meteen uit. Mijn eerste woorden waren: “Hallo lieve kleine Joshua, ik ben je Oma en dat ga je weten ook. Wij gaan heel veel plezier maken samen en samen de wereld ontdekken”…En zo is het gegaan, ik was Oma, vanaf de eerste minuut dat ik Joshua zag. Een gevoel dat je niet kunt beschrijven. Daar maakte ik een spreuk van. Het moment dat je Oma wordt, het moment dat je voor het eerst je kleinkind vasthoudt, dat moment is met geen pen te beschrijven…de eerste spreuken stonden in mijn boekje.

De band met mijn dochter werd sterker en sterker. Steeds vaker belde ze voor tips en advies. Wat was ik trots op haar en de kleine Joshua. Nadat het zwangerschapsverlof voorbij was ging mijn dochter weer aan het werk en kreeg ik de vraag of ik vaste oppasdagen wilde. Of ik dat wilde? Ik heb weken gewacht op die vraag, of die zou komen. En zo geschiedde.

Over ons: het ontstaan van de scheurkalender, het jaar 2017

kwam overdag, Joshua kwam logeren en Joshua en ik bouwden een hechte band op. Werken? Daar had ik helemaal geen zin meer in en ik verkocht mijn onderneming. Van de opbrengst kochten we een mooi huis op het platteland want Joshua moest kunnen ravotten in een tuin als hij wat groter was, moest het buitenleven in, weg uit de grote stad met al zijn gehaast en genieten van koeien, paarden, vogels, bomen, lekker wandelen met Oma,

En elke keer als Joshua bij mij was mijmerde ik maar over hoe mooi het Oma-schap is, hoe bevoorrecht je bent om Oma te mogen zijn. Hoe ik het enorm waardeer om Oma te zijn.  En al dat gemijmer zette ik om in spreuken in mijn boekje. Maar de boekjes raakten vol en ik wist niet meer of ik die spreuk die nu weer door mijn hoofd ging al in het boekje had staan. Ik besloot de spreuken in een lijst te zetten

Over ons: het ontstaan van de scheurkalender, het jaar 2018

Na de geboorte van mijn tweede kleinkind Owen in 2018 bleven de spreuken maar komen. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik er iets mee moest gaan doen. Ik begon een Facebookpagina. En elke dag zette ik een spreuk uit mijn lijst op mijn Facebookpagina. Al heel vlug waren er heel veel Oma’s die zich hierin herkenden. Zij hadden hetzelfde gevoel bij hun kleinkinderen als ik. De likes vlogen om mijn oren en al snel had ik 10.000 Oma’s die mij volgden. Ik werd een bekende Oma, hoe leuk is dat! Omdat ik altijd ondernemer ben geweest, was het voor mij een koud kunstje om hier ook een onderneming van te maken en “Van en Voor Oma” was een feit.

Van de allereerste spreuken werd een collectie gemaakt en daar liet ik een scheurkalender van maken. Wat was ik trots! Mijn eigen scheurkalender met al mijn spreuken. Zou die verkopen vroeg ik me af… hoeveel moet ik er bestellen. Die Oma’s volgen mij wel maar willen ze ook geld betalen voor die spreuken, voor die scheurkalender. Het was heel spannend, ik bestelde 1.000 kalenders. Daar stonden ze in mijn garage en ik kon alleen maar huilen van blijdschap. Ik ben een cursus gaan volgen online marketing, want ik had geen idee hoe ik online moest verkopen. Zat ik weer op school, op mijn oude dag, maar wat vond ik het leuk!

En toen verder met de webshop

Inmiddels is de Van En Voor Oma scheurkalender een begrip geworden en vliegen de scheurkalenders elk jaar de deur uit. En dat ondernemerschap, tja dat zit nu eenmaal in mijn bloed. Want naast de Scheurkalender hebben we een hele webshop vol met leuke producten voor Oma, Opa en hun kleinkinderen.

Het afgelopen jaar heb ik besloten om nog meer producten te zoeken die “mijn” Oma’s leuk, praktisch en mooi vinden. Ik hoop dat iedereen die bij Van En Voor Oma iets vindt erin slaagt om bij zichzelf of bij een ander een glimlach teweeg te brengen.

Van dagelijks een post plaatsen op Facebook dat een kwartiertje werk kostte, naar een volledige dagtaak met bestellen, spreuken maken, posten, verzenden, klantenservice, website noem maar op. Dat is wat ik de afgelopen 5 jaar door heb mogen maken. En ik heb er nog evenveel zin in als toen ik begon! Gelukkig heb ik een team om me heen dat me helpt om al mijn klanten en volgers een fijne ervaring, een goed product en een glimlach te kunnen bezorgen.

In 2016 is mijn eerste kleinkind geboren en in 2018 mijn tweede. Elke dag realiseer ik me weer wat voor een enorme geluksvogel ik ben met twee schatten van jongens die gezond zijn. En…het waren en blijven bronnen van inspiratie voor de dagelijkse spreuken!

Hoe gaat het nu in 2023

Van En Voor Oma heeft nu ik dit schrijf (27-10-2023) ruim 25.000 volgers op Facebook, Instagram en Whatsapp. Allemaal Oma’s die op hun manier iets vinden in de spreuken.

Dankjewel lieve Oma’s voor al die reacties die ik elke dag mag krijgen!

Veel liefs, Oma Gerda

Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram 
Volg ons op ons WhatsApp kanaal